Vrienden

In de lente van 2019 is Napurin lid geworden van het micro-algen platform, een samenwerkingsverband om de micro-algen sector in Nederland een boost te geven. In de komende jaren wil het micro-algen platform in dialoog met het bedrijfsleven, onderzoeksinstituten, overheid en geïnteresseerde burgers om zo de markttoepassing van de micro-algen in Nederland versnellen.

In het voorjaar van 2019 is Napurin vriend geworden van Bamboo Village Uganda.

We zijn een zilveren vriend en daardoor is in 2019 direct 5.000 kg CO2 gecompenseerd. Dat is volgens berekeningen méér dan de gebruikte CO2 tijdens ons Napurin-algenonderzoek! Maar dat is niet het enige: voor ons is er een andere belangrijke component: de sociale. Bamboe is een duurzame en betrouwbare bron om huizen van te bouwen. Bamboo Village Uganda biedt mensen in een van de meest kwetsbare regio’s ter wereld een veilig en duurzaam thuis.

Met onze bijdrage worden huizen gebouwd in het Nakasongola district, waar ook belangrijke faciliteiten worden ontwikkeld. Denk aan een medische voorziening, een supermarkt, een kerk en een school. Deelname aan Bamboo Village Uganda betekent dat wij direct bijdragen aan de creatie van tientallen banen: van veldwerkers tot leraren en medisch personeel.